Kwaliteit & Milieu

Unieke gepatenteerde technieken hebben ertoe geleid dat Cartridge.com in aanmerking is gekomen voor meerdere certificeringen, zoals ISO 19752 en ISO 19798. Beiden staan garant voor de goede afdrukkwaliteit van Cartridge.com tonercartridges, zowel in zwart-wit als kleur. Daarnaast is de fabrikant in het bezit van het ISO 9001 certificaat, een bevestiging van kwaliteit en professionaliteit in het productproces. Ook zijn verschillende toonaangevende milieucertificaten aanwezig, zoals ISO 14001, Nordic Ecolabel, RoHS en REACH. Deze certificaten staan voor het adequaat toepassen van het milieumanagementsysteem met minimaal gebruik van chemicaliën in het productieproces en minder CO2-uitstoot.

Certificeringen

De volgende certificeringen zijn van toepassing op de tonercartridges van Cartridge.com:

ISO 9000 is een vergelijkbaar kwaliteitsmanagementsysteem als ISO 9001, waarin onderwerpen zijn opgenomen als het documenteren en monitoren van processen, cijfers bijhouden en problemen op een correcte manier oplossen. Hiermee wordt kwaliteit gewaarborgd en een optimaal product geleverd!

ISO 19752 is een test die wordt uitgevoerd met zwart-wit printers en toner cartridges. De test wordt afgenomen met minimaal 9 toner cartridges en worden getest op drie verschillende printers met de standaard print/test pagina in verschillende omstandigheden en printer instellingen.

DIN 33870 German Standard creëert kwaliteitseisen voor de productie van toner cartridges. Cartridge.com toner cartridges zijn gefabriceerd volgens de DIN 33870 standaarden.

ISO 14000 milieumanagementsysteem voor het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Ook wel Environmental Management System (EMS) genoemd.

ISO 19798 is een test die wordt uitgevoerd met kleuren printers en CMYK toner cartridges. De test wordt afgenomen met minimaal12 toner cartridges en op drie verschillende laserprinters met verschillende testpagina's en met verschillende instellingen.

Standardized Test Methods Committee (STMC) is een wereldwijde commissie die tests en eisen opstelt voor de toner cartridges industrie.